تورم چیست؟
تورم چیست؟

تورم چیست؟
همانگونه که یک موجود جاندار[ بیمار] می شود اقتصاد یک کشور یک منطقه و حتی جهان نیز گاهی دچار[ بیماریهائی] می گردد. یکی ازاین بیماریهای پر خطر پیچیده و دردزای اقتصادی [ تورم] نام دارد.
همانگونه که موجود زنده گاهی دچار[ نفخ] می شود باد می کند و [ورم] می کند یک اقتصاد بیمار نیز دچار نفخ می شود واندامهای گوناگون آن[ ورم] پیدا می کند یک اقتصاددانها این بیماری خطرناک را اصطلاحا[ تورم] نامیده اند.
به بیان دیگر تورم را می توان به[ نفخ پذیری و رشد بادکنکی] اقتصاد تعبیر نمود که در نهایت به سرباز کردن وانفجار زخمها و سیلان و سرایت عفونتهای آن به تمام پیکره وامانده آن اقتصاد منجر می گردد.
به دلیل خطرناک بودن این بیماری و تورم زدگی اقتصاد ما و کاربرد روزانه آن که ضرورت مقابله با آن از سوی دولت و همکاری و همیاری مردم راایجاب می کند بر آن شدیم تا تفسیر تفهیمی و فشرده درباره این واژه داشته باشیم
تعریف تورم:
اقتصاددانها از پدیده تورم تعریف های گوناگونی ارائه داده اند که یکی از دلایل گوناگونی تعریف ها بی توجهی به انواع تورم و تمایز آنهااز یکدیگراست.
ازاینروی هنوز تعریفی جامع که مورد توافق همه صاحب نظران باشد از آن ارائه نشده است.
لکن در میان تعریفهای متفاوت برخی کاملتراز دیگر تعریفهاست که اینک دو تعریف از میان آنها آورده می شود:
( هنگامی که در یک زمان مقدار پول در گردش یا تقاضا در یک یا چند بخش نسبت به عرضه فزونی یابد و یا هزینه های تولید بدون افزایش متناسب تولید بالا برود تورم رخ می دهد).
روشن است که این تعریف بیشتر ریشه یابی پیدایش تورم را مورد توجه قرار داده است تا تبیین تورم.
اما تعریف دیگر که نزدیک به اتفاق بیشتر دانشمندان علم اقتصاداز آن یاد می کنند این است:
( افزایش عمومی قیمت ها هم در بازار کالاها و خدمات و هم در بازار تولید).
به عبارت دیگر هم قیمت کالا و هم قیمت ابزار تولید افزایش می یابد.
پس در یک اقتصاد تورم زده نه تنها نان گوشت پارچه و کرایه تاکسی و میوه و سایر کالاهای مصرفی گران می شود بلکه مزد کارگر اجرت و حقوق کارمندان اجاره عمومی اماکن کار زمین و نوع سرمایه و همه چیزافزایش می یابد. دراینجااشاره به دو نکته نیز ضرورت دارد:

1- منظوراز درصدهای نرخ تورم حاصل میانگین قیمتهاست.
2- در تمام انواع تورم ارزش واقعی و نه اسمی پول پائین می آید
انواع تورم:
تورم انواع گوناگونی دارد که همه آنها را می توان با دو ملاک و در دو محور کلی مورد بحث و گفتگو قرار داد. گاهی تورم با توجه بشرایط و زمینه های اجتماعی پیدایش وازاین نظر که قابل پیش بینی است یا خیر تقسیم بندی می شود. و گاهی با توجه به ویژگیهای ذاتی که درانواع تورم است تقسم بندی می شود..
تورمی که با توجه بشرایط تقسیم بندی می گردد بر دو نوع است:
1- تورم قابل پیش بینی:
دراین نوع پیش از آنکه بیماری تورم در اقتصاد جامعه بطور کامل آشکار گردد علائم پیدایش آن روز می کند مثلا قیمت ها پی در پی بالا رفته و روند ثابتی ندارد بدینسان بگونه ای اضطراب نامرئی بر بازار حاکم می گردد. دراین صورت هیچ چاره ای برای کنترل و مهار رشد ناموزون قیمت ها نیست.
بنابراین [ سازواره اقتصادی] جامعه در برابر علائم این بیماری بطور طبیعی عکس العمل نشان می دهد و در نتیجه نوعی آزمندی و زیاده طلبی بر فرهنگ تولید و مصرف مردم حاکم می گردد.
صاحبان سرمایه سرمایه خود را بااحتیاط بکار می گیرند و در برابر آن سوی بیشتری می طلبند.
اینان همه تلاش خود را در صرف سرمایه ها به فعالیت های سودآور و کاذب مانند واسطه گری و غیره بکار می گیرند و نه در بخشهای اساسی و تولیدی.
کارگر نیزاجرت بیشتری در خواست می کند چنانکه فروشنده کالا قیمت افزونتری از مشتری می طلبد. در مجموع هر چند بالا رفتن قیمتها بارسنگینی بر دوش همگان گذاشته ولی همه با آن سرسازگاری نهاده و قراردادها را با توجه به آینده تنظیم می کنند. دراین هنگام وضع اقتصادی جامعه بطور نسبی عادی می باشد.
در چنین شرایطی اگر دولت در جهت پیشگیری آن اقدام نکند و به اصطلاح سازواره اقتصادی جامعه را در برابر هجوم این بیماری [واکسیناسیون] نکند آینده اقتصادی خطرناکی خواهد داشت.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

تورم چیست_1552369428_23437_226_1693.zip0.02 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 6,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت